Direktlänk till inlägg 7 maj 2013

Noas ark.

Av anna - 7 maj 2013 16:10

........och inte är det med hönsens ägg jag menar!


Idag när jag kom hem från arbetsplatsen frågar Soldaten mig om jag sett till ankor i närheten av trädgården.

Helt ärligt svarade jag att jag aldrig sett fjädern av en sådan här på åkern.

Men han har sett en hona och en hane flertalet gånger!?

Vaa? Jag är väl ändå den som är mest hemma!

Nåja.


Traskar ned till växthuset, som ligger vägg i vägg med hönsgården, och vad ligger där i buskarna om inte fyra ägg. Ankägg! (antar jag, har inte sett ett ankägg i vitögat förrut)

Tyvärr hade gräsklipparen skrämt mamma anka och nu är vi rädda att hon inte vågar återvända till buskarna och äggskalen. Det hade onekligen varit kul med en kull ankungar stimmande och simmande omkring härute! Givetvis har vi planer på en egen liten pool till dem, så de kan testa simförmågan innan det är dax för ån eller sjön en bit bort.


Vi har blivit stora fågelvänner, tycks det. Inte nog med att hönsen sprutar ut ägg i tid och otid, ankorna som flyttat hit - flera av våra fågelholkar har nu fått nya invånare! Ett par är dock inte förtjusta i att vi lagt sågspån i holken, så de håller på att tömma den nu = sågspån flyger för vinden, är det ett vårtecken? Ja, här är det.


Ny katt har tassat omkring här utanför ett tag nu, gamla Lussekatten dyker upp ibland men är inte speciellt social. Den nya katten - som påminner mycket om Lussekatten, kallar vi för Hemlis. Eftersom hon gärna gömmer sig under bilarna, håller sig lite undan. Är lite hemlig.


I helgen stormade ett vildsvin i storlek med en tjur över marken här ute......men bara ett. Får vara tacksam för det lilla. (har du sett som de kan ställa till en gräsmatta? ....inte roligt!)

Så nu är det bara en varg som saknas, sedan är Noas ark full-lastad.......typ    


Eftersom jag ändå är inne på djurtemat kan jag berätta att en matte-längtande dobermann satt med sin stora tass på mitt knä och gnydde. Det är tyngd i en sådan tass kan jag meddela! Hon lade upp den med kraft, såg mig djupt i ögonen och gnällde som värsta barnungen.

Efter ett långt samtal där jag berättade att matte kommer snart, tog hon ned tassen, vände sig om och piskade till mig med svansen. Jag höll på att tippa med stolen.


 


Ja kära nån, dessa husdjur.

Ibland säger jag som The Sis - varför skaffade jag inte en guldfisk istället?

Näääää!


       


Även om jag måste mata, kamma, torka upp kräks och ibland en bajs som skjutits ut genom kattpottans öppning, är det kääääärlek!

Vad gör det om djuren har den bästa soffplatsen eller vill absolut gosa när jag ska diska, som säger till när jag duschat för länge eller vill ligga på mig så jag ligger helt obekvämt i någon timma? Det gör inte ett dugg!

Bara de är friska.

Punkt.


  

 
 
Ingen bild

Grannen

7 maj 2013 19:24

Matte saknar henne oxå! Ska bli skönt o komma hem till de små liven!

 
Fru P

Fru P

7 maj 2013 21:56

Det är helt klart något speciellt med djur, själv har jag sådan ångest över att min lille son på fem månader snart kommer lugga mina små älsklingar.....

http://frupblog.wordpress.com

anna

9 maj 2013 18:43

Det kommer säkert gå bra!
Vår "gamla tant jycken" har överlevt tre klåfingriga små barn ;-)
Jag inbillar mig att djur har en speciell känsla för människobarn - och tillåter mycket mer och hårdare tag....hundar åtminstone....?

Tack för en trevlig och glad blogg!!

/anna

 
Eva "SjungandeMamman"

Eva "SjungandeMamman"

7 maj 2013 22:04

Ja de där djuren alltså. Hade min katt varit en trevlig och mysig katt istället för världens suraste och mest otrevliga typ så hade jag gladeligen plockat upp bajs och annan skit utan minsta tecken till tjurskallighet men nu är det mest ett nödvändigt ont. Förutom de gånger hon faktiskt lagt sig på mig så jag fått ligga obekvämt i timtal :D

Jag har inte fått nåt svar från Trådspira och börjar tjura till det rejält. Gör allt jag kan för att du ska få din vinst!

http://www.sjungandemamman.com

anna

9 maj 2013 15:37

Jag väntar tålmodigt på vinsten ;-)

Nej, gud vad trist med en sådan där sur-katt....är det möjligen en renrasig surpuppa? ....jag har fått för mig att några av dem kan vara en "smula" förnäma ;-)
Dock är det inte alltid glada miner här! Ena katten vill slå ihjäl (?!) den andra och jycken absolut måste fälla allt hår på mattan = då morrar JAG!

/anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna - 11 september 2015 18:54


Alltså! Jag är en fis, en försiktig räka som spanar runt innan jag kliver iväg. Oftast.   Men ibland tappar jag det och med solsken i blick störtar ut på äventyr. Mycket märkligt. Några exempel? Oki.   Nu i somras var jag och den li...

Av anna - 8 september 2015 19:11


Jag missade helt den där Twilight-hysterin. Tyckte varken böckerna eller filmerna lockade. Såg dock filmerna - även om jag slumrade lite då och då.   Så nu i sommar har den där tonåringen blivit totalt förhäxad av dessa böcker och filmer. J...

Av anna - 3 september 2015 15:14

Det var den sommaren. Visserligen blommar vallmon ännu och jag kan gå barfota. Men sommarljuden är borta.   Småfåglarnas tjatter har tystnat, nu är det kråkkrax och måsskrik. Det är inte lika mysigt! Absolut inget fel på dem, men sommarkä...

Av anna - 30 augusti 2015 21:11

Söndag. Helga vilodagen, eller nåt. Så jag arbetade. Är jag prästens lilla piga - så är jag det full ut.       Klockan elva i förmiddags skulle det levereras mat till arbetsplatsen, klockan tickade och inte en käft dök upp. Mycket t...

Av anna - 29 augusti 2015 15:12


Lördags-feeeling! Solen skiner och vinden blåser. Perfekt för tvätthäng - så det blev det. F-n vad jag är hurtig!   Bör dammsuga, men vad jag bör göra och vad jag gör är inte alltid detsamma. Tyvärr, verkligen! Jag är en latmask, mycket...

Kategorier

Senaste inläggen

Shoppa loss

Tips

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

White Flower 50
Cute Bow Tie Hearts Blinking Blue and Pink Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards