Direktlänk till inlägg 22 december 2011

Liten Älva och cykelljus

Av anna - 22 december 2011 13:35

Igår var det Malmö och Skanör som gällde i almanackan.


Det förstnämnda var trevligast! Bortsett att det tog en timme att ta mig från lägenheten till M:s hus!

Det fullkomligt kryllade av bilar och människor i staden. Julklapps-sökare. Oplanerade personer!

Och poliser, har aldrig sett så många polisbilar på en och samma dag. Antingen var det allmän rastning för bilar som gällde eller så var det något skurkigt på G.


Att titta på folk - det är ett kul tidsfördriv. Även om jag föredrar att slippa en massa okända i min närhet. Ett tvillingpar fångade mitt intresse först, i tjugoårsåldern, precis lika. Kläder, frisyr, örhängen, väska - allt. Dock var dom nog inte så goda vänner...höll avståndet till varandra på ett skojigt vis :-) Pratade inte, tror knappt de skänkte varandra en blick. Syskonkärlek?


Sedan har vi de två damerna på bussen som satt mitt emot mig, ena damens väska vilade så förtroendefullt på mina knän, mitt emot varandra platserna är inte byggda för oss med långa ben. När damen upptäcker väskan på mina ben blir hon lite förskräckt, jag ler snällt och säger att det gör inget alls. Tyvärr så pratade jag inte hennes språk, men försökte med gester visa min välvilja. Vet inte om det gick så bra, tanten envisades med att ha väskan uppdragen i hakhöjd resten av färden.


Sedan har vi de tre tonårsflickorna. Huva mig så unga och oskuldsfulla (?!) I fjortonårsåldern, på väg till skolavslutning gissar jag. Finklädda i minimala klänningar....(min Daddy skulle har frågat om de inte ville ha en grytlapp extra på sig...) Sminkade och piffiga i håret. Och fnissiga, så där man bara är innan jullovet när man är fjorton år.


Till slut nådde jag M:s hem, där jag fick en liten Älva i famnen och glögg i magen Härligt!  Julklappar fick jag! En fin bok om cup cake´s! Som jag dagen innan varit och bläddrar i! Och en så fin liten tjockis ängel med silverkrona på sina ljusa lockar. Undrar om det skulle föreställa mig? Den lilla knubbiga saken....


Lite då och då föll det snöflingor från himlen så vi var bara tvungna att gå ut. Och titta på julpyntade trädgårdar. Det är trevligt när alla har samma tema, ljus, glitter och tomtar! Sammanhängande, men ändå olika saker.

Pippi Långstrumps hus hittade vi, vilket hus!! Tinnar och torn! Var så himla sugen att knacka på och fråga om det gick för sig med en husesyns-runda. Helt fantastiskt! Tror inte det var speciellt gammalt, även om själva utseendet ville få mig att tro det. Gult! I trä! Lätt kunnat ha ett sådant hem.


Grannhuset var ett nybyggt schabrak, så där modernt trist. Men! En sak hade hade dessa husägare hittat på så käckt, och det var att inte sätta husnummret på väggen i siffror utan med bokstäver! Så fräckt. Så annorlunda. Jag har inte sett det tidigare, så ett poäng till ägaren.


Tyvärr hade jag inte kameran med mig, men hittade en annan bild :


 



Vill ha!

Även om huset inte syns ut mot vägen.

Genast dyker ett "problem" upp :


t r e h u n d r a å t t i o s e x


- är kanske lite väl långt att fylla en vägg med?



Sedan blev det en tur till Skanör, till min fina doktor Jenny. Visserligen stack sjuksyrran mig i armen och tömde halva mig på innehåll. Men något ska dom väl ha att göra. Vilken trevlig syrra! Första gången på länge jag inte svimmade av! Och det är högt poäng, tackade henne flera gånger för detta. Det är inte speciellt skönt att tuppa av, rekommenderar det inte. Usch.

Har återbesök den 27 januari, får se om dom hittar något skoj i mig. Typ.


The Sis, som skjutsade mig dit, var inte glad. Väntade i väntrummet, som var tomt när vi kom, men sedan fylldes på av en mamma och hennes tre kottar. en nyfödd.

The Sis fräste när jag var klar att lämna sjukstugan "-jä-la unge, först skriker den som f-n, sedan skiter den oxå!! Får jag vinterkräket - är det ditt fel!!"


Hemvägen låg i mörker, kvällsmolnen var över oss. Men vad gör det? Det finns ju lyktor på bilen. Eller?! Att det skitljuset är lagligt är helt sjukt. Min cykel lyser bättre! Ett tag hängde vi bägge två fram mot rutan för att se om det fanns markeringar på vägen...vart svänger man av från cirkulationsplatsen? Är det här? Eller blir det i diket? Visade sig vara vägen - skönt. Helljusen är bättre sa bilägaren. My ass säger jag. Vi provade att tända dessa - inte en bil blinkade oss!! För ingen i världen trodde det var helljus.... Och vi hade rejält med möte hela vägen till Malmö.


Annars absolut inget negativt om själva bilen! Den är fin! Fyller sin funktion. Jag sitter bra och flaket är ju underbart att lasta prylar på.


Med tanke på att jag inte har en alldeles egen bil ska jag inte komma med klagomål på andras. Men lite kul var det....att dundra fram genom Skåne, med lyktor alá ficklampa med kasst batteri....


  









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna - 11 september 2015 18:54


Alltså! Jag är en fis, en försiktig räka som spanar runt innan jag kliver iväg. Oftast.   Men ibland tappar jag det och med solsken i blick störtar ut på äventyr. Mycket märkligt. Några exempel? Oki.   Nu i somras var jag och den li...

Av anna - 8 september 2015 19:11


Jag missade helt den där Twilight-hysterin. Tyckte varken böckerna eller filmerna lockade. Såg dock filmerna - även om jag slumrade lite då och då.   Så nu i sommar har den där tonåringen blivit totalt förhäxad av dessa böcker och filmer. J...

Av anna - 3 september 2015 15:14

Det var den sommaren. Visserligen blommar vallmon ännu och jag kan gå barfota. Men sommarljuden är borta.   Småfåglarnas tjatter har tystnat, nu är det kråkkrax och måsskrik. Det är inte lika mysigt! Absolut inget fel på dem, men sommarkä...

Av anna - 30 augusti 2015 21:11

Söndag. Helga vilodagen, eller nåt. Så jag arbetade. Är jag prästens lilla piga - så är jag det full ut.       Klockan elva i förmiddags skulle det levereras mat till arbetsplatsen, klockan tickade och inte en käft dök upp. Mycket t...

Av anna - 29 augusti 2015 15:12


Lördags-feeeling! Solen skiner och vinden blåser. Perfekt för tvätthäng - så det blev det. F-n vad jag är hurtig!   Bör dammsuga, men vad jag bör göra och vad jag gör är inte alltid detsamma. Tyvärr, verkligen! Jag är en latmask, mycket...

Kategorier

Senaste inläggen

Shoppa loss

Tips

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

White Flower 50
Cute Bow Tie Hearts Blinking Blue and Pink Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards