Direktlänk till inlägg 2 december 2011

Behöver Färg

Av anna - 2 december 2011 17:32

Vad är det för väder egentligen?


Ingen snö, bara regn och rusk så långt ögat når. Trädgården full av nedfallna grenar och pinnar efter stormen. Häcken ut mot vägen var fullt av papper (?) som någon slags modern julprydnad, nu har det mesta blåst vidare. Tack för det. Borde verkligen plocka upp skräpet....men det är så förskräckligt trist. Speciellt att vi helgen innan vinterstädat trädgården.


Snö hade fixat det problemet, döljer så bra. Och krattan kan vänta till vårstädningen! Och ljuset! Så mycket ljusare med snö! I vintertid kommer naturen mer till sin rätt om den får gömma sig under ett mjukt täcke av snöflingor.

Som det ser ut just nu - är det mörkt hela dagen! Skumt, åtminstone. Solen orkar inte genom molnen, som ser ut som gammaldags tunga täcken.

Och regn, regn....


                           


Tur att det finns levande ljus, varm choklad och filtar i soffan.

Lurviga hundar och spinnande katter. Och kramgod karl  


I helgen ska vi ut och hugga julgran! 

Smågrisarna kommer imorgon (hoppas vi...) och dom är i julklapps-stämning. Önskelistorna är långa som ett par långkalsonger, har dock en liten misstanke: att egentligen önskar dom sig inte allt, men behovet av en rejäl lista är som en smittsam sjukdom hos barn. Antar att jag var likadan, även utan påverkan av tv-reklam...

Nu för tiden består min önskelista "bara" av  max 10 saker. Hatar att säga det, men "jag har ju det mesta redan" Låter som en gammal mormor när barnbarnen frågar vad jag önskar mig. Så länge jag inte säger "snälla barn" - så är jag underbart nöjd! Avskyr den frasen!


Tillbaka till granen! Det är ju ruskigt vad jag trillar in på en massa sidospår hela tiden.

Förra året var jag inte med vid julgranshämtningen, redan nu kan jag lova att det inte blir lika dramatiskt som förra året.

Dramatiskt och dramatiskt - mer Skoj-tokig upplevelse menar jag.


Så här var det: Snö, snö och snö. Drivorna låg meterhöga vid vägkanterna. Alla önskade sig en egen plog och robot som kunde skotta snö från ytterdörren till utedasset, typ.  


Ut i mörkaste skogen (hade betalt för granen såklart) klättrade, plumsade Soldaten med tre små arvingar. För en vuxen gick det ganska bra att ta sig fram, för dom kort-benade var det värre! Klättrade över drivor och åkte kana ner för snöbergen. Den perfekta granen hittades, och alla var helt överens att den skulle dom ha! Anar att det berodde på att alla ville snabbt in i bilens värme....


Granen höggs ner. Sedan började vandringen tillbaka genom skogen. Soldaten släpade granen efter sig och mini-soldaterna klafsade fram så gott det nu gick.


Då säger en liten snorig röst "jag har tappat stöveln."

? What?


I  s n ö n  i  s k o g e n - när den lossnade, det visste han inte. Så börjar skattjakten med en gammal stövel som första pris. Under den här jakten framkommer det att ungen har även tappat stövel nr 2. Och står i bara strumporna mitt i smällkalla vinter....med snöflingor virvlande runt öronen.

Det är helt sjukt, men stövlarna återfinns! Jag är djupt imponerad över deras sökteknik.

Jag hade slängt ungen upp på granen och stretat vidare. Orka leta genom all snö....


Helgen blir utan stöveljakt, det kan jag lova.

Förutom granjakt ska det mysas med varma lussebullar och halvtaskiga pepparkakor.


Om dom nu kommer...är inte ex-fruar det mest besvärliga som finns på vår jord, bortsett från obehagliga sjukdomar? Svar: Jepp.


Pratade med föräldraskapet idag, dom firade 40 - årig bröllopsdag i söndags. Jag frågade om jag skulle gratulera eller beklaga detta faktum. Det gick bra med gratulation - sa Modern, Daddy hann inte komma till tals   


Dagens Betraktelse


Nej, nej, NEJ! Ser på kultur nyheterna och får följa med på konstutställning... Jag är säkert en stelbent, tråkig, fantasilös konst-betraktare.


Dessa tavlor som visades, sa mig ingenting, blev varken glad eller ledsen. Bara en känsla av "e det lönt?" En mängd tavlor, bakom plexiglas, alla (?) med samma motiv, en avhuggen hand med tre tummar. Tavlorna var målade i olika färger det var det enda som gjorde att jag inte började gråta över den spillda tid som gick förlorad när jag tittade på tv-skärmen.


Helst vill jag ha tavlor med motiv! Natur, hus eller människor, det gör ingen skillnad. Så länge färgerna är tilltalande och där finns en längtan i målningen. En längtan efter det som varit, en längtan efter vad som komma skall.

Det låter lite sorgligt med ordet "längtan", men det behöver det inte alls vara.

Avhuggna händer och smältande klockor säger mig inte ett dugg.

Anar att jag kommer att få negativa reaktioner, men jag gillar lättsmälta tavlor. Från ljuva, ljusa toner till mörka, dystra färger..


Givetvis kommer då frågan, vad har jag på mina väggar?

(just nu är det mesta nerpackat, men normalt)


Min absoluta favorittavla är en 40plussare - i ålder - som hänger över min säng. Brun ram, helt flärdfri, inget glas. Ruggigt dumt att jag inte fått den inglasad! Har ju bara haft den i min ägo ca 20 år...


Motivet är mormor och morfars sista hus på landet. Där jag också bott nån sommar.


En grusväg sträcker sig inåt i tavlan, telefonstolpar följer vägen, en pil står i grönt.

Åkern är full med midsommarblommor. Ladan är stor och grön. Huset ligger där vit med rött tak...Månen hänger över taket, rosafärgad av solen. Himlen börjar mörkna, det ser regntungt ut.


Målaren som fångade en del av mormor och morfars liv heter Freeman och han bodde också i huset några år, honom kommer jag ihåg (bortsett från tavlans hjälp) pga hans hund Flickan.

Kommer ihåg när Flickan fick valpar - en massa valpar! Och jag blev erbjuden en valp! Tyvärr sa Modern nej.

Jag, mormor och morfar passade valparna en gång. Jag satt mest bredvid korgen och passade på så dom små inte trillade ur, ner på golvet.

Av någon anledning står det klart i mitt minne att valparna rev sönder mormors strumpa.


Nu är det dax för min tant-stund, På Spåret börjar strax :-)


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna - 11 september 2015 18:54


Alltså! Jag är en fis, en försiktig räka som spanar runt innan jag kliver iväg. Oftast.   Men ibland tappar jag det och med solsken i blick störtar ut på äventyr. Mycket märkligt. Några exempel? Oki.   Nu i somras var jag och den li...

Av anna - 8 september 2015 19:11


Jag missade helt den där Twilight-hysterin. Tyckte varken böckerna eller filmerna lockade. Såg dock filmerna - även om jag slumrade lite då och då.   Så nu i sommar har den där tonåringen blivit totalt förhäxad av dessa böcker och filmer. J...

Av anna - 3 september 2015 15:14

Det var den sommaren. Visserligen blommar vallmon ännu och jag kan gå barfota. Men sommarljuden är borta.   Småfåglarnas tjatter har tystnat, nu är det kråkkrax och måsskrik. Det är inte lika mysigt! Absolut inget fel på dem, men sommarkä...

Av anna - 30 augusti 2015 21:11

Söndag. Helga vilodagen, eller nåt. Så jag arbetade. Är jag prästens lilla piga - så är jag det full ut.       Klockan elva i förmiddags skulle det levereras mat till arbetsplatsen, klockan tickade och inte en käft dök upp. Mycket t...

Av anna - 29 augusti 2015 15:12


Lördags-feeeling! Solen skiner och vinden blåser. Perfekt för tvätthäng - så det blev det. F-n vad jag är hurtig!   Bör dammsuga, men vad jag bör göra och vad jag gör är inte alltid detsamma. Tyvärr, verkligen! Jag är en latmask, mycket...

Kategorier

Senaste inläggen

Shoppa loss

Tips

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

White Flower 50
Cute Bow Tie Hearts Blinking Blue and Pink Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards