Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011

Stelkrampsspruta och Alf

Av anna - 6 oktober 2011 16:14

I morse hämtade Systern mig (klockan nio, knappt så korna hunnit vakna) vi skulle till Arbetsplatsen....som jag hört så mycket om. Spännande!

I mitt inre såg jag ett stort gammalt hus, nästan som ett slott, minus torn och vallgrav. Mörkt, stort och olycksbådande reser sig huset över marken. Kråkor och skator flyger skriande omkring. Dörren är stor, tung och knarrande. Smutsigt, rörigt och fullt av skräp/fynd att rota igenom.

Utanför huset skulle en stor fd trädgård ligga igenväxt med massor av skräp i högar som naturen försökt ta över. En och annan råtta....eller en mus.

Något som stått övergivet i 10 år  b o r d e  se ut så där - men det gjorde det inte!

Arbetsplatsen ligger precis i utkanten av Lilla Hålan, skumpade fram på en kass väg. Det mest enorma hål som någonsin funnits på asfalterad väg, ligger här. Stampa gasen i botten så går det att flyga över....fast Systern valde att köra bredvid istället. Låst grind mötte oss på baksidan av huset (som inte är slottsliknande) Systern låser upp, det är ändå ganska fint att hon är betrodd med egen nyckel :-) Hennes officiella uppdrag var att vänta på hantverkare. Och det vet man ju att det kan ta tid. Det viktigast idag var dock att ROTA bland skräpet! Oh My Good! Där fanns allt!

Någon har haft företag i huset, men de sista tio åren haft stället till skräpkammare. Misstänker att vänner och bekanta också fått dumpa sina överblivna saker här.

Den stora ytan utanför, byggbodar övergivna och trasiga. Högar med sten, tegel, metall, trä - precis allt. Funderade starkt på att det skulle nog inte varit så dumt med en stelkrampsspruta innan vi åkte hit. Utanför det fallfärdiga staketen böljade den skånska myllan i höstdiset.


        


Ett träd blockerar en av dörrarna, då begriper till och med jag att det var länge sedan någon gick in eller ut genom den dörren. Systern berättade att hon och Bossen letade i evighet efter dörren på insidan.

Ser ni vad som är "fel" med bild tre? Där sticker fram en bit av en stackars container som är så överfull att det hade behövts två till...är det det som kallas miljöförstöring?


Mer intressant blev det när vi klev in i huset, eller husen - det ser ut som några platta stackars hus som på något mystiskt vis fastnat i varandra. Inte var den stackars byggnaden något ögongodis direkt.

Doften, aromen, lukten som slog emot oss var inte direkt rosor och kaprifol men inte så den gav illamående. Märkliga rum lite här och där, den som hittade på den här planlösningen måste varit något förvirrad.

Ute i ladan var det wow upplevelse! Så mycket saker...det går inte att beskriva. Kastade mig in i röran med ett glädjeskutt - trots brist på stelkrampssprutan - och fynd gjorde jag. Önskar bara att jag haft oändligt med plats och stor bil med släp. Gamla fina möbler, vackra spegeldörrar, kakel i alla dess färger, byggmaterial, skottkärror! Har aldrig i mitt liv sett så många på en och samma plats. Det var som en släktsammankomst för skottkärror. Systern hittade en nermonterad kakelugn! Så synd och sorgligt att den inte fick pryda en vacker sal någonstans.

En totalt livsfarlig trappa ledde upp till loftet, trångt med grejer. En smal "stig" var allt där fanns att gå på och den var precis bredvid stupet ner mot förstavåningen. På några ställen fanns faktiskt staket, men inte överallt.


        


Bild ett, gräsligt branta trappan ner från loftet

Bild två o tre, en helt fantastisk vask! Lortig och dammig, men åhhh så fin!

Bild fyra, längst in under snedtaket en fin gammal trädgårdsstol.


      


     

Bild ett o två, kakelugnen : ( stackaren...

Bild tre, några ur skottkärre-mötet.

Bild fyra, Systern med fynd. En skottkärra (såklart) från 1800frösihjäl.


Själv kom jag hem med : en söt liten korg med lock, en smidesljusstake, gamla trevliga lådor att ha skrafs i, en mangelkorg, två gamla mässings ljusstakar och två proppfulla stora lådor med Playmobil leksaker. Och då hade Bossen redan plockat ut en sopsäck full till sina ungar!


Hade inte Systern redan paxat den fantastiska vasken hade jag själv släpat ner den från loftet. Med risk för att slå ihjäl mig.

Och om jag hade haft plats och passande utrymme skulle kakelugnen absolut få nya glansdagar!


Resten av dagen har jag diskat Playmobil leksaker till förbannelse, och då har jag ändå inte tagit allt. Lite kan vänta, som en extra överraskning senare.

De tre små grisarna kommer på lördag, hoppas dom blir glada! Jag har satt upp grejerna fint som attan i ena barnkammaren. Kände mig nästan som barn på nytt när jag kröp omkring på golvet och byggde hus, satte ut gubbar och pysslade.

Dock gick den känslan över när jag försökte veckla upp kroppen från golvnivå : (



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna - 11 september 2015 18:54


Alltså! Jag är en fis, en försiktig räka som spanar runt innan jag kliver iväg. Oftast.   Men ibland tappar jag det och med solsken i blick störtar ut på äventyr. Mycket märkligt. Några exempel? Oki.   Nu i somras var jag och den li...

Av anna - 8 september 2015 19:11


Jag missade helt den där Twilight-hysterin. Tyckte varken böckerna eller filmerna lockade. Såg dock filmerna - även om jag slumrade lite då och då.   Så nu i sommar har den där tonåringen blivit totalt förhäxad av dessa böcker och filmer. J...

Av anna - 3 september 2015 15:14

Det var den sommaren. Visserligen blommar vallmon ännu och jag kan gå barfota. Men sommarljuden är borta.   Småfåglarnas tjatter har tystnat, nu är det kråkkrax och måsskrik. Det är inte lika mysigt! Absolut inget fel på dem, men sommarkä...

Av anna - 30 augusti 2015 21:11

Söndag. Helga vilodagen, eller nåt. Så jag arbetade. Är jag prästens lilla piga - så är jag det full ut.       Klockan elva i förmiddags skulle det levereras mat till arbetsplatsen, klockan tickade och inte en käft dök upp. Mycket t...

Av anna - 29 augusti 2015 15:12


Lördags-feeeling! Solen skiner och vinden blåser. Perfekt för tvätthäng - så det blev det. F-n vad jag är hurtig!   Bör dammsuga, men vad jag bör göra och vad jag gör är inte alltid detsamma. Tyvärr, verkligen! Jag är en latmask, mycket...

Kategorier

Senaste inläggen

Shoppa loss

Tips

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

White Flower 50
Cute Bow Tie Hearts Blinking Blue and Pink Pointer

Ovido - Quiz & Flashcards